Der er noget helt særligt ved den halvhøje børneseng.

MĂĄske er det den spændende hule nedenunder? Eller mængden af sjov og spas der følger med, at klatre ind og ud af en junior seng med højde? Uanset sĂĄ er disse senge-produkter bare kanon populære – stadigvæk efter mange ĂĄrtier. MĂĄske husker du ligefrem den halvhøje seng fra din egen barndom; gode kammerater pĂĄ besøg, at ræse op og ned af stigen hvor der var linet en købmandsshop op ‘ovenpĂĄ’ og en frisørsalon nede i hulen. Hvor skønt at være barn pĂĄ et sjovt og legeindbydende børneværelse, synes du ikke?

Der er bare ingen vej udenom; Den halvhøje juniorseng kan ikke undværes nĂĄr vi taler om ‘et sjovt børneværelse’: Ungerne vil elske sĂĄdan et legemøbel og hvem ved, mĂĄske kan et sjovere børneværelse ligefrem indbyde til mere fysisk leg med venner og søskende og mindre skærmtid (vi krydser fingre).

Magne halvhøj seng

Vi har samlet en liste med de 5 bedste halvhøje juniorsenge, sĂĄ du nemt kan danne dig et overblik over hvilke typer og designs en halvhøj seng kan fĂĄs i. Du kan desuden se specifikationer pĂĄ farve, pris, madras og meget mere her pĂĄ siden. Læs mere om alt fra Hoppekids’ fede Basic seng til Mange og Flexa Popsicle i de vildeste nuancer her nedenfor.

Magne halvhøj seng

Magne halvhøj er en rigtig robust juniorseng. Sengens design er simpelt og stilrent, og kan passe ind på alle børneværelser. Designet er legende, men med et moderne touch, som gør at det passer ind i andre møblementer og til både drenge og piger. Sengen skiller sig ud pga. sin funktion, som muliggør at ændre sengens højde til normal højde, hvis dit barn ikke synes det er trygt at sove i højden, eller ikke længere har brug for legepladsen under sengen. Læs mere om specifikationerne herunder.

Magnes sengens specifikationer

Materiale: Hvidlakeret MDF
Højde: 113 cm
Længde: 206 cm
Bredde: 114 cm
Vægt: 53,36 kg

Sammenlign priser:
ILVA

Magne halvhøj seng

Basic – Halvhøj seng delbar m. skrå stige, Premium

Basic er en meget robust halvhøj seng fra Hoppekids i et enkelt og let design, som passer ind i bĂĄde de fleste børneværelser, men ogsĂĄ pĂĄ teenage-værelsets første ĂĄr. Basic sengen er udstyret med en skrĂĄ stige, som gør det lettere for dit barn, at klatre op i sengen. Basic sengen har et smart, enkelt og minimalistisk design, som er en smule mindre ‘børne-agtigt’ end traditionelle halvhøje senge. Vælg denne hvis du ønsker et look der er tiltaler bĂĄde smĂĄ og større børn. Plads under sengen har ogsĂĄ en del mere højde hos en Basic seng, hvilket bĂĄde dit barn og vennerne vil hygge sig med. Skab et sjovt ‘aktivitetsrum’ i Basic sengens hul, hvor der kan laves bĂĄde lektier, men ogsĂĄ kreative ting som tegning, modellervoks mm.

Basic sengens specifikationer

Materiale: Hvidlakeret fyrretræ
Højde: 108 cm
Længde: 160 eller 200 cm
Bredde: 114 cm

Sammenlign priser:
Babyshower

Halvhøj Juniorseng Hoppekids

Flexa Popsicle med skrĂĄ stige

Den ultra populære Flexa Popsicle Halvhøj seng er designet af Herman Studio, og vandt i 2017 Reddot prisen, som er en af de mest prestigefyldte priser inden for designverdenen. En Flexa seng har et lækkert minimalistisk og skandinavisk look og materialet er robust. Sengens indbyggede trappe er udstyret med skridsikre trin og integrerede greb på sengen, så den let kan løftes. Denne halvhøje seng fås både som dobbelt og enkelt seng.

Sengestellet er lavet i eg og benene er i malet birk, og du har mulighed for at købe den i farverne: Blueberry, kiwi eller cherry. Flexa Popsicle Halvhøj seng er det perfekte valg til den kræsne forældre, som ikke blot ønsker en hvid seng, som vi kender fra fx Basic eller Magne sengene. Læse mere om specifikationerne herunder.

Flexa Popsicle sengens specifikationer

Materiale: Eg (ben i birk)
Højde: 121 cm
Længde: 205 cm
Bredde: 151 cm

Sammenlign priser:
ILVA /  Unoliving

Popsicle med stige

Flexa Popsicle med opbevaringstrappe

Den populære Flexas Popsicle model prisvindende designer seng kommer også i en udgave med en yderst lækker opbevaringstrappe med en skuffe til børnenes legesager eller andre gode ting dit barn gerne vil have lige ved hånden. Opbevaringstrappen kan bruges til opbevaring af alt fra tøj til legetøj, og er stadig udstyret med skridsikrede trin og håndtag, så sengen let kan flyttes. Denne model fås i samme farver som den anden, nemlig: Blueberry, kiwi og rosa, hvilket giver dig endnu flere gode muligheder for at indrette et skønt børneværelse med disse populære halvhøje senge.

Flexa sengen med opbevaringstrappens specifikationer

Materiale: Eg (ben i birk)
Højde: 121 cm
Længde: 205 cm
Bredde: 151 cm

Sammenlign priser:
ILVA /  Unoliving

Popsicle med opbevaringskasser

Game halvhøj seng

Rigtig flot halvhøjseng som er yderst velegnet til mindre børneværelser. Sengen kommer med 2 indbygget skuffer og 2 åbne rum, som giver dig nogle ekstra opbevaringsmuligheder. Udover den ekstra opbevaring kommer denne halvhøje seng med et udtræk skrivebord. Stigen er modsat de andre modeller i denne test, placeret på gavlen, og tager ikke plads fra rummet.

Alt i alt en rigtig god og funktionel halvhøj seng, til det mindre børneværelse med behov for mere opbevaring og en lille arbejdsplads. Læs mere om specifikationerne her nedenfor

Game sengens specifikationer

Materiale: MDF
Højde: 98,5 cm
Længde: 204,5 cm
Bredde: 93 cm

Sammenlign priser:
Unoliving

Game halvhøj seng

Fordele ved en halvhøj juniorseng

En halvhøj seng er et godt valg til et mindre børneværelse, da du med denne type juniorseng kan udnytte mere plads i rummet, eftersom opbevaringspladsen under sengen er langt større end normalt. Du kan opbevare alt lige fra legetøj til almindeligt tøj, eller dit barn kan vælge at benytte den ekstra plads under sengen som legeplads. Det er altså kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan bruge den ekstra plads til. Til nogle halvhøje senge er det muligt at købe ekstra tilbehør lige fra rutchebaner til indbyggede opbevaring. Enkelte modeller kommer med muligheden for, at man kan påsætte et telt under sengen, og dermed give børnene en fed legehule. Vælg mellem alt fra den flotte hvide Basic model fra Hoppekids til Flexa Popsicle i flotte pastelnuancer for et mere spraglet børneværelse.

Hvor gammel skal dit barn være for at bruge en halvhøj seng?

Mange forældre har ofte en bekymring når det kommer til de populære halvhøje senge, nemlig den større risiko ved at barnet slår sig, hvis det falder ud af sin seng. Derfor kommer spørgsmålet ofte: Hvornår er mig barn gammelt nok til at sove i en halvhøj seng? Hvis dit barn i forvejen falder ud af sin juniorseng, vil vi anbefale at i overvejer en ekstra gang, om en ny seng i en højere højde er en god idé eller om jeres problematik og dermed årsagen til at købe en ny seng, kan løses på en anden måde.

De fleste producenter har en anbefalet minimums alder på mellem 4 og 6 år, fx Basic (Hoppekids) og Magne sengen. Denne alder er sat ud fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv og bør følges, medmindre du er meget sikker på dit barnsadfær og nattevaner.

Når det kommer til størrelsen på dit barn er det ikke noget problem. En halvhøj juniorseng fås nemlig i basic størrelser : 160 cm til 200 cm i længden.

Valg af madras

Der medfølger som oftest en god madras til juniorsenge, men i enkelte tilfælde er du nødt til, at vælge en madras selv. Her bør du tage udgangspunkt i hvordan sengen skal bruges: Skal den bruges i et legeværelse til sjov? Eller skal den bruges til søvn, som hovedformĂĄl? I sĂĄ fald kan det være en god idĂ© at investere i en god og komfortabel madras. En god tommelfingerregel nĂĄr du køber ny madras (til store og til smĂĄ) er, at jo mere fjerlet du føler dig, des bedre. Det vil nemlig sige, at madrassen understøtter din anatomi og er ergonomisk korrekt. En god støttende madras giver dig en bedre nattesøvn og kan bruges pĂĄ tværs af generation efter generation. Derudover er det vores erfaring, at madrasser ikke engang behøver, at være knalddyre for, at være rigtig gode. Særligt hos børn er der penge at spare – og dette uden at lyde, som om de ikke fortjener det bedste af det bedste, for det gør de bestemt. De er i voksealderen og nattesøvn er vigtigt. Men jeg har faktisk fundet, at rigtigt mange børn er utroligt glade for skummadrasser. Fjedrene i de dyre madrasser er mere udsatte nĂĄr ungerne fræser rundt og hopper i sengen, men skummadrasser behøver ingen forsigtighed. Skum er støttende og særligt en memory-skum topmadras giver en fantastisk nattesøvn. En latex-topmadras kan bruges hvis dit barn har det utroligt varmt om natten. Hold øje med gode tilbud i boligforretninger, magasiner og annoncer pĂĄ internettet for en god pris.

Afsætning af halvhøj seng

Halvhøje senge er meget eftertragtede på sider som DBA og GulogGratis, det er derfor ofte nemt at komme af med sengen igen, så længe den er pænt vedligeholdt og af høj kvalitet, så den kan bruges og samles igen og igen. Hvis du mod forventning ikke skulle være tilfreds med børnesengen, eller hvis dit barn er vokset ud af sengen, behøver du derfor ikke at være bange for at brænde inde med juniorsengen, da de går som varmt brød på diverse online salgssider.

Da vi selv her for et par år tilbage skulle af med vores halvhøje seng, solgte vi den faktisk via Facebook på deres brugtmarked. Det gik utroligt snapt på siden og vupti kom der et sæt glade forældre og hentede vores Flexa halvhøje senge produkter . Så dette er også en god side hvor både sælgere, men også købere kan tjekke god kvalitet ud.

Køb brugt og tænk på miljøet

Et godt sted at hjælpe kloden og tænke mere bæredygtigt pĂĄ er, at være forandringen selv. Overvej derfor om det er det hele værd, at købe dit barns nye halvhøje seng fra ny. Køber du brugt fĂĄr du den samme seng med det samme design og ja sĂĄ kan det være der er et par skrammer (… det kunne sĂĄmænd sagtens være ens egne unger der havde lavet dem). At købe brugt er nu engang en fantastisk mĂĄde at spare pĂĄ naturens kræfter pĂĄ, hvilket giver glæde ind i hjertet hos bĂĄde dig og din familie. Tænk over bĂĄde hvor meget træ og produktionskraft der kan spares og hvilket enorme taknemmelighedsniveau moder jord vil prissætte dig for.

Janni møbler til børn

Skribent: Janni

Vi blev meget glade da Janni sagde ja til jobbet som skribent her hos Tiiner. Janni er en kær veninde, som har et utroligt øje for design, farver og funktion. Alt i Jannis hjem spiller sammen og der er ikke en nipsting, som der ikke tænkt over. Jannis store pige er kunstner og hendes tre yngre drenge, holder hende beskæftiget med at sy lapper i knæerne og albuerne af alt deres tøj. Der er fart over feltet i Jannis liv, så vi er meget tanknemmelige for, at hun har fundet overskuddet til, at hjælpe os med at hjælpe dig godt i mål med dine spørgsmål her hos Tiiner.

Sidst opdateret 1. januar 2021