En seng med rutchebane kan være en rigtig sjov ting at have på børneværelset. Der er intet så godt som at starte dagen med en god rutchetur! Men hvilken seng skal du vælge og hvordan sikrer du dig, at du køber en seng som du kan afsætte igen? Det vil vi komme ind på i denne lille lyn guide 🙂

 

Halvhøj seng med rutchebane

Flexa halvhøj seng

Flexa er et dansk firma der søger at forene dansk design med høje sikkerheds- og kvalitetsstandarder. Det er lykkedes til bravour med deres rutchebane seng. Deres populære Flexa seng kaldet ‘Basic’ er en hvid seng, med integreret rutsjebane. Basic er desuden udviklet med et byggesystem, som gør det muligt at ændre en lang række ting på sengen, blandt andet højden, rutchebanen og gelænder. Derudover er det også muligt at tilføje en gæsteseng under sengen. Sengen er udstyret med en stige som dit barn kan bruge, når han eller hun skal op i sengen igen.

Flexa har udviklet en række andre børnesenge udfra samme byg-selv system blandt andet ‘Premium’-modellen.

Sengen måler 90 cm x 200 cm, hvilket er den mest almindelige og populære størrelse for en halvhøj seng. Sengen er lavet af massivt fyrretræ, hvilket er med til at øge levetiden og holdbarheden på denne seng.

Sammenlign priser på:

Hoppekids

Hoppekids minder i teorien meget om Flexa, og er ligeledes udstyret med et byggesystem som gør det muligt at modificere sengen mere eller mindre som du ønsker. Hoppekids Basic model kan udover de normale tillægsmoduler der er hos Flexa, udvides til en juniorseng når dit barn bliver lidt ældre. Sengen er svanemærket og der er virkelig kræset om kvaliteten. Sengen er udstyret med en stige, så dit barn let kan komme op i sengen igen.

Hoppekids Basic fåes i 3 forskellige størrelser: 70 cm x 160 cm, 70 cm x 190 cm og 90 cm x 200 cm. og den kan som du ved udvides i takt med at dit barn vokser. Vi linker herunder til de webshops der sælger 90 cm x 200 cm modellen, da dette er den mest eftertragtede, så du let kan sammenligne priserne på de forskellige webshops. Sengen er desuden lavet i hvidlakeret fyr, hvilket sikre en høj holdbarhed og god kvalitet.

Sammenlign priser på:

Tilkøb af rutchebane

Hvis du allerede har investeret i en Hoppekids eller Flexa seng af mærket, kan du højest sandsynligt nøjes med at tilkøbe deres rutchebane og dermed spare penge på din seng. Rutchebanen i sig selv koster nemlig normalt kun omkring 600 kr. og du slipper altså for at købe hele sengestellet fra ny.

Hvor gammel skal mit barn være for at kunne bruge sengene?

En højseng med rutsjebane kan være rigtig sjovt for de mindste, men bør ikke benyttes af børn der er under 5-6 år. Anbefalingen af barnets alder varierer fra mærke til mærke, og i bør derfor læse nøje på producentens hjemmeside inden i bestiller. Dette er dog den generelle anbefaling til en halvhøj seng.

Der er dog flere der anvender sengene til børn helt ned til 3 årsalderen, da det er meget individuelt hvor udviklet de små er i den alder.

Tilkøb af madras

Enkelte steder kræver at du tilkøber madrassen ved siden af. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på dette, inden du træffer et valg om hvor du vil købe dit barns nye seng. Madrassen er ikke dyr, men prisen vil muligvis blive højere end hos en af de andre forhandlere, hvis madrassen ikke er inkluderet.

Hvis du alligevel er i tvivl om, hvorvidt du ønsker en rutchebane integreret til dit barns nye seng, så bør du læse vores anmeldelse af de bedste almindelige halvhøje senge.

Sidst opdateret 1. januar 2021