Barnevogn test - De bedste barnevogne i 2020

Du ønskes et stort tillykke med din lille ny fra hele redaktionen her hos Tiiner.dk.

I løbet af denne barnevogn test vil vi søge, at skabe det mest retvisende indtryk af hvert barnevognprodukt, samt belyse hvilke fordele og ulemper hvert testprodukt har. På den måde kan du få et godt overblik over, hvilken barnevogn der passer bedst til dine og din babys behov. Vi har testet hver enkelt vogns styrke, affjedring, holdbarhed, vandtæthed, sikkerhed og meget mere. Alt sammen for at sikre, at du nemt kan overskue dine muligheder og træffe et kvalificeret valg i jagten på den barnevogn, som er perfekt til dig og din familie. I dette indlæg vil vi se nærmere på Naturkind Varius Pro, Emmaljunga Big Star Supreme og Odder North og hjælpe dig med, at spore dig nærmere ind på, hvilken vogn er noget for jer. En barnevogn er nemlig ikke ‘bare’ endnu et stykke babyudstyr; Nej en barnevogn er din lille nys ‘anden seng’ og her skal der tilbringes manges rare timer, både med mor og far på tur, men også spændende udflugter ind i drømmeverdenen, når barnet sover.

Barnevogn med drejehjul

1) Naturkind Varius Pro - Testvinder

En budgetvenlig barnevogn i høj kvalitet til øko-forælderen

Prisleje: Fra 5.499 kr. til 5.500 kr.

Leveringstid: ca 8 uger.

Køb din Naturkind Varius Pro her

Østrigske Naturkind skaber kemifrie højkvalitetsvogne med fokus på dit og dit barns sundhed og sikkerhed. Dette er barnevognen til øko-forældrene og faktisk den eneste vogn på markedet som kan bryste sig af, at være økologisk hele vejen igennem. Modellen Varius Pro har hele pakken. Det er en barnevogn som har en lang levetid, et stærkt og funktionsdygtigt stel, samt en række udvidelsesmuligheder efterhånden som barnet vokser sig større: Du kan købe en klapvogns-udvidelse og påmontere fra dit barn er 6 måneder gammel. Varius Pro fåes i en række flotte nuancer, som gør dit køb mere personligt og giver dig mulighed for at vælge et flot look, som passer til jeres stil. Kort sagt: Dette er vognen for hipsterforælderen og en dejlig samvittighedsfuld start på den nybagte forælders rejse ind i forælderskabet og ud i fri natur. Ingen kemi og høj sikkerhed!

Den økologiske barnevogn

Naturkind producerer barnevognen i Østrig på deres egen fabrik. Barnevognene produceres ud fra et ‘holistisk mindset’ hvor miljø og sundhed går hånd i hånd. Et eksempel er at barnevognskassen er isoleret med det naturlige materiale kork og har en trækbund, som er et åndbart og sundt materiale for dit barn, men også en naturlig ressource. Ligeledes er madrassen skabt i et miks af kokus og latex, som begge udvindes af naturen. Her bliver alle barnevogne og klapvogne sikkerhedstestet hos tyske TÜV. Detaljerne af kork på Naturkind Varius Pro er skabt uden tungmetaller og har ECO certificering. Metallakken er desuden vandbaseret og en særlig europæisk opskrift, som er skadefri. Den plastik som Naturkind bruger er fri for phthalater og PAH (polycykliske aromatiske hydrokarboner). Kort sagt så er en Naturkind Varius Pro helt enestående indenfor miljø, økologi og bæredygtighed.

2) Emmaljunga Big Star Supreme

Svensk designervogn til klima-forælderen

Prisleje: Fra 8.999 kr. til 9.999 kr.

Leveringstid: 1-3 dage

Køb din Emmaljunga Big Star Supreme her

Emmaljunga Big Star Supreme er en luksusvogn, som henvender sig til købestærke forældre, som er betaget af miljøvenlighed og bæredygtighed. Modellen har et langt liggemål som gør, at dit barn kan vokse sig op mod 3 år før vognen bliver for lille. Køb din Emmaljunga brugt på nettet eller invester i en frisk vogn, som med fordel kan gå i arv mellem søskende eller sælges videre til en god pris, da dette er en mærkevare. Big Star Supreme modellen har alt hvad hjertet kan begære i en barnevogn. Designermærket Emmaljunga stammer fra Sverige, som har produceret håndlavede barnevogne, klapvogne og tilbehør siden 1925 og kan betegnes som det svenske svar på en ‘Oddervogn’.

Den miljøvenlige barnevogn

En Emmaljunga barnevogn er en miljøbevidst barnevogn. Brandet er kendte for deres tradition for, at søge henimod stadigt grønnere alternativer til traditionelle grundmaterialer i alle deres Emmaljunga barnevogne. Og om deres tilgang til en grønnere produktion formulerer de, at de er “overbeviste om, at produktivitet og holdbarhed kan gå hånd i hånd. At skabe miljøvenlige barnevogne med sikkerhed og kvalitet i verdensklasse. Alt hvad vi gør er gennemsyret af målet om, at blive en grøn fabrik (…) Det næste trin er, at mindst 50% af materialet i din klapvogn skal være genbrugt”. Emmaljunga fabrikken kan desuden bryste sig af, at være indehaver af en række miljøcertifikater, samt at bygge sine produkter på grønne metoder i deres fossil-fabrik.

De ambitiøse tiltag har indtil videre resulteret i, at Big Star Supreme modellen, er produceret af 100% økologisk bomuld i inderforet af kassen, samt 100% genanvendeligt gummi i hjulene.

3) Odder North

Dansk designernostalgisk barnevogn til den købestærke forælder

Pris: 9.999 kr.

Leveringstid: 1-3 dage

Køb din Odder North her

Odder North er en barnevogn med fokus på funktionalitet og at skabe en praktisk oplevelse for forælderen. Du kan tilgå dit barn fra mange vinkler i barnevognkassen og bruge de praktiske lommeløsninger til at sikre din mobiltelefon, din pung eller babyalarmen undervejs på gåture, shoppingture eller under offentlige transport. Barnevognkassen er skabt i vandafvisende materialer og åbninger som lynlåse er ligeledes bygesikrede. Barnevognen har integrerede reflekser til aftenturene. Tekstilerne i kassen kan aftages og maskinvaskes så du kan sikre hygiejnen inde hos dit barn.

Den klassiske barnevogn

En Oddervogn oser af dansk design og er en absolut klassiker. Måske har du ligefrem  selv ligget i en Oddervogn da du var baby? Faktisk kan dine forældre og bedsteforældre have ligget i en, da barnevognsmærket har været danskernes favorit siden fabrikken åbnede i Odder ved Århus i 1925 – samme år som svenske Emmaljunga slog dørene op for deres produktion. En Odder er derfor et nostalgisk barnevognmærke, som mange vælger ud fra dets tradition og statussymbol, men ikke mindst også høje kvalitet og garanti for at kunne videresælge eller lade gå i arv mellem søskende. Odder North modellen er en luksusvogn, som har været en favorit siden den blev lanceret.

Tekstilerne er skabt af 100% polyester i Øko-tex kvalitet.

Det skal du tænke over, inden du køber en barnevogn:

Der er en lang række overvejelser, som du bør gøre dig, inden du investerer i en barnevogn. Dette er vigtigt da en barnevogn ofte er en af de største poster, når man venter en lille og det kan derfor være dyrt at vælge forkert.
Vi kommer derfor her under ind på et par ting du skal være opmærksom på i forbindelse med købet.

Har du plads i bilen?

Bør du vælge drejehjul?

Punkterfrie eller luft hjul?

Sådan vedligeholder du din barnevogn

Luft og ryst dynen og undgå mug

Sidst opdateret 22. december 2020