Barnevogn med drejehjul

Jeg opdeler barnevognstel i to typer; Klassiske stel og City stel. Hvor de klassiske barnevognstel består af hjul uden drejefunktion, er cityudgaverne med drejehjul i de to forreste hjul. Grunden til at jeg opdeler mellem klassisk og city er, disse to begreber forklarer en skelnen mellem design og funktion perfekt. Fordi det er nemlig præcis det valg du vil stå overfor når du skal bestemme dig for, om din lille nys vogn skal have den eller anden slags hjul. Det som de klassiske stel og hjul gør er, at skabe et romantisk look i barnevognen. Tidligere generationer af barnevogne havde ikke drejefunktion og derfor hilser de klassiske hjul og stel til en simplere tid.

… Men så stopper fordelene faktisk også der. Fordi drejehjul er det langt mere praktisk valg. Drejehjul gør manøvren med vognen langt nemmere og skaber en mere sporty vogn. Så skal du ud at trave gennem byen, vil det være min klare anbefaling at du vælger en barnevogn med drejehjul. I det følgende vil jeg liste vores absolut foretrukne barnevogne med drejehjul, så du nemt kan finde den helt rigtige til dine og din families behov.

Barnevogn med drejehjul

TEST: Top 3 bedste barnevogne med drejehjul

Vi har gennemgennemtjekket både internettet, men også fysiske babyforretninger længe for, at skabe den bedste guide til din nye barnevogn med drejehjul. Hver eneste uge besøger vi virksomheder og butikker som specialiserer sig i baby- og børneudstyr, så du ikke behøver selv at gøre det. Vi ved at du har travlt med hverdagen og at skabe de bedste rammer for din lille ny. Derfor kommer her vores bedste og mest kvalificerede bud på, hvilken barnevogn med drejehjul du bør gå efter, når du skal ud at købe byt til baby.

1. Testvinder: Emmaljunga Big Star Supreme

Vi lægger ud med vinderen af vores test, nemlig Emmaljunga Big Star Supreme. Det kommer egentlig ikke som en overraskelse at denne luksusvogn trækker de fleste stemmer, da dette er en mærkevare af høj kvalitet. Designermærket stammer fra Sverige, som har produceret håndlavede barnevogne, klapvogn og tilbehør siden 1925. Udover stærke og funktionsdygtige hjul og stel har Big Star Supreme modellen alt hvad hjertet kan begære i en barnevognskasse ovenikøbet.

Læs vores detaljerede gennemgang af Emmaljunga Big Star Supreme her.

Emmaljunga har skabt størstedelen af deres modeller af barne- og klapvogne med drejehjul. Banrevognmodeller med drejehjul (udover Big Star Supreme) fra mærket er samtlige af deres NXT-modeller samt Edge Duo-modellerne.

Find prisen

Kære børn / Babysam

Barnevogn med drejehjul

2. Runner up: NYHEDEN Odder Vida

En Oddervogn er en ægte dansk designklassiker. Odderfabrikken har eksisteret siden 1925 og har produceret barnevogne til danskerne siden. Der er derfor en sandsynlighed for, at din egen mor, mormor og måske en oldemor lå i en Odder da de var babyer. Nu kan du også få din Odder med drejehjul – med modellen Odder Vida. Vida har alle de klassiske designdetaljer, som vi kender fra Odderen, men i en ny og mere sporty udgave – perfekt til dig der har brug for stor manøvrefrihed, fx ved bykørsel, shopping eller udendørstræning. Odder Vida kommer helt eksklusivt med en praktisk todelt indkøbskurv i samme nuance som vognkassen.

Odder Vida fåes i farverne: Grønmelange (som på billedet), blåmelange, sortmelange og sort. Stellet fås i sort og du kan yderligere vælge specialedition Vida Lux, som har lækre cognaclæder detaljer og en pusletaske i matchende læder.

Find prisen

Babysam

3. Den økologiske: Naturkind Lux

Denne barnevogn er et musthave for økologisk-orienterede forældre. Østrigske Naturkind skaber smukke funktionelle og minimalistiske barnevogne i økologiske materialer. For nylig vandt modellen Lux RedDot designprisen og generelt er Naturkind bare i flyvende fremgang pga. de helbredsmæssige fordele. Både Emmaljunga Big Star Supreme og Odder Vida har miljøkorrekte barnevognskasser og bl.a. økologisk inderfor, men en Naturkind barnevogn er økologisk fra top til tå. Alle tekstiler er GOTS certificerede (europæiske økologiske standarder) for maksimal sundhed for dit barns luftindtag og hud. Fyldet er skabt i økologisk uld, som har en temperaturregulerende effekt når dit barn ligger i barnevognkassen. Yderligere er madrassen skabt i et kokusmateriale, som er sundt for dit barns ryg. Derudover er stel og hjul skabt i naturlige materialer, heriblandt træ i bunden af kassen, samt i barnevognens styr.

Naturkind fåes i en lang række flotte nuancer og kan fåes med enten letvægts luftkammerhjul eller punkterfrie comforthjul.

Økologisk barnevogn - til den sundhedsbevidste forælder. Ingen kemi og høj sikkerhed

Fordele og ulemper ved drejehjul

Ved første øjekast er de klassiske stel (altså uden drejehjul) noget man netop forbinder med citykørsel, når vi taler om barnevogne. Men det er faktisk mest af alt fordi, at det er et romantisk mentalt billede vi har fra de ældre barnevogns-generationer. Ofte blev barnevogne nemlig brandet gennem idylliske markedsføringsfotos fra bylivet og dengang fandtes de sporty hjulmodeller ikke endnu. Der var så-at-sige kun én slags hjul; De store. Men i dag kan du vælge mellem langt flere hjultyper og det kan faktisk betyde forskellen mellem om du bliver glad for din barnevogn, at du vælger hjul der matcher dig og din families behov.

Terræn: Der er god grund til, at jeg vælger at kalde drejehjul-modellerne for City-stel. Fordi det er sådan med drejehjul at deres mindre størrelse kan være problematiske ved terrænkørsel. Små kviste, blade og jordknolde kan vikle sig nemmere hjulenes mekanismer og det er træls, at være nødt til at stoppe op og fjerne opsamlingerne undervejs i skoven. Men fortvivl ikke; hvis du ønsker en barnevogn der kan klare almindelig terrænkørsel, såsom græs, brosten, fortovskanter (liiige et lille løft) og almindelige grusveje og stier, så er er drejehjul et fantastisk godt valg.

Bouncy-ness: Dér hvor du bør overveje store klassiske barnevognshjul, er hvis du ønsker en virkelig gyngende fornemmelse i din vogn. Ofte er hjulene nemlig medskaber til, at skabe en bouncy fornemmelse i barnevognen. Så altså jo større hjul des større gyngning i vognen. Sørg dog altid for, at tage en god snak med din forhandler da både stel, barnevognskasse og hjul er medskabere af den gyngende effekt for dit barn.

Optimal citykørsel: Hvis du bor i en by og skal kunne komme effektivt rundt på gaden og når du handler ind eller shopper, vil drejehjul være den optimale løsning. De smalle gange i supermarkedet eller i Magasin kan være snørklede og svære at passere uforhindret igennem – men ikke med drejehjul. Manøvrefriheden med et city-stel er langt bedre og pludselig går det snapt for sig, at gøre dine daglige indkøb og løbe ærinder i indre by.

Er du ikke sikker på at drejehjul er et krav? Så se vores store barnevogn test her >

Sidst opdateret 22. november 2023