Børneværelset er barnets private rum, hvor leg kan få frit spil uden indblanding fra irriterende forældre. Det skal inspirere, men også være fantasifuldt og personligt. Læs her, hvordan du indretter det perfekte børneværelse.

Guide: Sådan indretter du det perfekte børneværelse
Guide: Sådan indretter du det perfekte børneværelse

Barndommen er en fantastisk tid, hvor fantasi, leg og socialt samvær virkelig blomstrer. Børneværelset er med til at danne ramme om dit barns personlige udvikling og fungerer samtidig som et fristed, hvor forældre ikke har adgang.

Det er vigtigt, at børneværelset er indrettet, så det understøtter dit barns personlighed og interesser. Er du i tvivl om, hvordan du indretter børneværelset på den bedst muligt måde, får du herunder et par gode tips, som du kan bruge, når du skal sikre, at dit barns værelse lever op til ovenstående kriterier.

#1: Mal væggene i barnets yndlingsfarver

Børn reagerer mere på farver, end voksne gør. Derfor kan det være en god idé at spørge ind til dit barns yndlingsfarve, så han eller hun selv kan få lov til at bestemme, hvilke farver der skal pryde væggen. Du kan købe maling på dette link.

Hvis du barn har flere yndlingsfarver, kan du eventuelt gå all in og male væggene i forskellige farver, der alle sammen kan danne ramme om dit barns fantastiske fristed. Det kan også være, at dit barn har interesser eller personlige helte, som kan pryde væggene.

Det vigtigste er, at du ikke vægter din egen personlige smag højest, men inddrager dit barn i processen om at indrette værelset – også selvom det måske ikke passer ind i hjemmets øvrige indretning. Husk, at det er en midlertidig løsning for dig, men dit barn vil kunne huske det resten af livet.

Børneværelset er barnets private rum, hvor leg kan få frit spil uden indblanding fra irriterende forældre. Det skal inspirere, men også være fantasifuldt og personligt. Læs her, hvordan du indretter det perfekte børneværelse.
Børneværelset er barnets private rum, hvor leg kan få frit spil uden indblanding fra irriterende forældre. Det skal inspirere, men også være fantasifuldt og personligt. Samtidig skal der være plads til fordybelse hvis skolesagerne skal være i orden, så sørg for at skabe en dejlig arbejdsplads, med en god og behagelig stol.

 

#2: Husk, at der skal være rum til koncentration

Hvis dit barn har fritidsinteresser, der kræver koncentration, kan lide at læse eller har behov for et sted, hvor han eller hun kan være i fred, imens lektierne bliver lavet, kan du med fordel indrette en krog i børneværelset, hvor der er mulighed for at sidde i dyb koncentration. 

Vælg en hyggelig og rolig belysning, så det er behageligt at være på værelset. Det vil gøre en stor forskel, hvis du skal have dit barn til at lave lektier eller andre opgaver, der kræver, at han eller hun sidder i lang tid det samme sted.

#3: Rodet skal kunne gemmes væk

Børn roder, og sådan er det. Der er mange grunde til, at det er godt, dit barn roder. For det første får fantasien frit spil, når et barn leger med barbiedukker, legoklodser eller andet legetøj. 

Dog kan det også være behageligt, at det ikke roder for meget, når der skal laves lektier, eller det er blevet tid til rengøring. Her er det en fordel, hvis der er skabe på børneværelset, hvor rodet nemt kan gemmes væk – men det må også gerne være nemt at pakke ud igen, så legen kan fortsættes. 

Har du svært ved at gennemskue børneuniverset - læs med hos Tiiner
Har du svært ved at gennemskue børneuniverset – læs med hos Tiiner

 

Sidst opdateret 5. januar 2021