Det er ved at være tid til, at få konfirmationsfrisuren på plads til din store dag. Måske har du en allerede en idé om hvad det er du vil have, eller måske er du helt på bar bund. Uanset så skal du ikke fortvivle – Vi har samlet alt du bør vide i en 7 trinsguide til dig. Vi trækker de smukkeste og hotteste konfirmationshårs-trends frem og ser på, hvordan du mere præcist får dine drømme ført ud i livet. Hvis du allerede har allieret dig med en frisør, så brug guiden til, at sikre at du selv er forberedt på frisørens mange spørgsmål. Hun vil elske, at du bidrager med dine egne gode ideer og viser billeder af dine ønsker. Hvis dit hår skal sættes af din mor, søster eller måske af dig selv er du ligeledes i gode hænder. I guiden linker vi til de bedste tutorials på nettet og hjælper dig godt videre til, præcis hvor du køber smukt pynt eller hairextensions til dit håropsætning.

God læselyst!

1) Krøl, krøl krøl

Krøller er topfavorit her i 2023. Vælg mellem proptrækkrøller, beach waves, messy curls, store krøller, små krøller eller hvad end du drømmer om. Uanset hvilken stil du vælger kan du ikke ramme forkert. Et krøllet og lidt rodet look er nøglen til konfirmationstrenden lige nu – præcis som vi har set den udfolde sig indenfor brudetrenden de senere år. Du kan sagtens style dine krøller selv, hvis du ikke ønsker at gå til frisør på din store dag. Hår og makeup kan nemlig også være en hyggelig stund mellem dig og din, søster eller en god veninde. Se videoen til højre og lær hvordan du laver flotte krøller med et glattejern.

Vi anbefaler et GHD glattejern, da de anvender keramiskeplader, som er mindre skadelige for dit hår. Mange GHD glattejern er udstyret med en temperaturmåler som automatisk holder glattejernet varmt nok til at glatte dit hår og koldt nok til at det ikke tager så meget skade.

Forhandler Pris
Nicehair fra 999 kr. Gå til butik

2) Fletninger

Drømmer du om, at netop dit konfirmationshår skal skille sig ud fra mængden både i kirken og til din konfirmationsfest? Så er fletninger måske løsningen for dig. Du behøver hverken at have langt eller fyldigt hår for, at få flotte fletninger. Du kan bruge teknikken med elastikker fra videoen til venstre til, at lave både små og store fletninger i kort og langt hår. Faktisk kan det være utroligt flot, at skabe et miks af fletninger i forskellige størrelser og i stilarter – miks fx både sildebensfletninger, franske fletninger og hollandske fletninger i en flot opsætning. Din lokale frisør, kan hjælpe dig og skabe fx en romantisk boheme-opsætning.

Du kan finde billige hårelastikker nedenfor.

Forhandler Pris
Nicehair fra 29 kr. Gå til butik

3) Pynt

Perler, blomstrede metaller, similisten og sløjfer. Skønhed skal findes i detaljerne. En rodet håropsætning med glansfulde lokker der hænger tilfældigt ned mangler prikken over i’et og det finder du i en smukt hårspænde. Du kan finde utallige flotte hårspænder eller små nipsehårnåle, som du kan stikke tilfældigt ind i den færdige opsætning. Du kan finde flot hårpynt i mange butikker eller den forretning hvor du køber din konfirmationskjole. Vær dog altid opmærksom på, at de små accessories som regel er super dyre disse steder. Du kan også kigge dig omkring på nettet. Vi  vil anbefale dig Nicehair.dk, som vi synes har en del søde hår-accessories. Her vil vi også gerne lige slå et slag for sløjfer. Sløjfer er kanon-hot i udlandet lige nu, særligt i Asien. Hvis du ønsker at have hængende hår til din konfirmation (som på billedet til højre) så overvej at samle dine pandehårs-lokker bagved i en stor flot sløjfe. Vælg en smuk farve i en flot kontrast til din egen hårfarve. Dette er en elegant og tidsløs måde, at få lidt farve på dit konfirmations-outfit – Og så er det samtidig bare helt unikt. Du kan også finde smukke sløjfer (både store og små) på Nicehair.dk.

Forhandler Pris
Nicehair fra 79 kr. Gå til butik
Pinterest konfirmationshår

4) Glansfuldt hår

Dit hår skal dit hår kunne modstå store mængder af styling, såsom varme fra glattejern og føn, kemikalier fra hårspray eller farvebehandlinger mm. på din store dag og samtidig skinne glansfuldt. Det naturlige look er hot! Den smukkeste hårfarve du nogensinde vil få, er den farve du er født med. Den passer til din hudtone, dine øjne og vil altid passe til din hvide kjole. Trænger dit hår til lidt ekstra glans efter en lang mørk vinter med hårdt vejr, så tjek videoen til venstre ud. Her viser skønne Youtuber Milabu hvordan du nærer dit hår med kokusolie op til din konfirmation.

Vi anbefaler ‘GOSH Moisturizing Hair Oil Coconut Oil’, som du finder via linket nedenfor.

Forhandler Pris
Nicehair 70 kr. Gå til butik

5) Et farve-pift

Enhjørninge-hår har for alvor vundet indpas i konfirmationsverdenen i år og du kan sagtens være med – Uden at ødelægge dit hår. Hvis du ønsker en farverig balayage som konfirmationsfrisure så vil vi anbefale dig, at gå til en frisør og få det lavet professionelt. Men hvis det skal være budgetvenligt og midlertidigt vil vi anbefale dig, at bruge Colorista-produkterne. Vælg mellem spray (holder indtil vask) eller midlertidig farve (holder et par vaske). Brug farverne til, at pifte spidserne op eller farv hele håret. Særligt farven ‘rose-pink’ er superhot lige nu og ser brandgodt ud i lyst hår. Er du mørkhåret kan du med fordel gå efter den nye hotte blommefarve – men skynd dig inden der er udsolgt. Du kan købe de flotte Colorista-farver her.

Forhandler Pris
Nicehair 55 kr. Gå til butik

6) Hair extensions

Hvis du er ked af, at du har kort eller måske for tyndt hår, så kan du altid overveje om du har brug for nogle hår extensions til din store dag. Du kan anskaffe dig hair extensions på flere måder og vi vil her anbefale dig 2 forskellige metoder, som ikke ødelægger dit hår:

Clip in hair extensions

Den absolut billigste løsning er, at bestille dine hair extensions fra en webshop, fx Amazon. Dem skal du blot sætte fast inde ved hovedbunden med de medfølgende klemmer. Du kan nemt og hurtigt finde tutorials på YouTube og lære hvordan du gør. Du kan bestille dine hair extensions fra Amazon via billederne nedenfor, men vær’ opmærksom på at der kan gå op til 14 dage før de leveres. Hair extensions som disse er groet af rigtige kvinder, typisk fra Asien og doneret til dig. De kan krølles, styles, klippes, glattes, fønes og farves – det eneste du ikke bør gøre er, at afblege dem. Denne løsning er bedst til dig, der søger en updo, altså en håropsætning, medmindre du får håret klippet til. Personligt er favoritten Salon HAIRbyme her i temaet når det gælder, at få klippet extensions til. Salonen ligger i Middelfart, men vi er sikre på, at dette er noget de fleste frisører kan gøre.

 

Flettemetoden

Du kan også vælge, at gå til en frisør som sætter extensions fast for dig. Denne løsning er ikke billig, men den har sine fordele. Hvis du fx henvender dig til Tornsberg (København) eller Djarling (København og Århus), så skal du ikke røre en finger. De matcher de din helt rigtige hårfarve med deres lager af hair extensions og blander eventuelt flere farvesammensætninger så de rammer helt rigtigt. Håret bliver sat fast i din hovedbund vha. en lille tynd fletning. De klipper desuden det lange hår til og lærer dig hvordan du plejer håret. Med denne løsning kan du også lade håret hænge løst til festen.

Hairextensions

7) Kort hår?

Kort og mellemlangt hår er super trendy lige nu. Særligt den klassiske bob-frisure er chick og ser godt ud mens den gror ned og bliver til hvad de i USA kalder for en lob – altså en ‘long bob’. Men når du skal have din fine konfirmationskjole på og have din store dag, så kan det godt være at det betyder meget for dig, at føle dig lidt ekstra feminin i håret. Det er der heldigvis råd for – også selvom du har kort hår. Der findes mange søde ‘updos’ – eller håropsætninger til både langhårede og korthårede konfirmander. En frisør kan nemt og hurtigt skabe bølgende krøller selv i helt kort hår, sætte et par hårnåle i hist og her og vupti så har du en sød opsætning. Hvis i holder konfirmationsfesten på budget, kan det være nødvendigt at spare frisøren væk. Det er helt okay, men sørg da for, at øve håropsætningen grundigt, så du får en god oplevelse på din konfirmationsdag. Måske kan du få en søster eller din mor til, at øve tutorials sammen med dig, indtil du finder lige præcis den frisure, som opfylder dine drømme. Du kan bl.a. tjekke nedenstående tutorial ud, eller blot google løs – der er massere af flotte frisurer derude.

Sidst opdateret 22. november 2023